Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușurile în doi. Rareș Bogdan: Sigur că pot, dar să facă cu propria nevastă

Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușurile în doi. Rareș Bogdan: Sigur că pot, dar să facă cu propria nevastă / Foto: Facebook Rareș Bogdan
Ministrul Energiei din Elveția recomandă dușurile în doi. Rareș Bogdan: Sigur că pot, dar să facă cu propria nevastă / Foto: Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a reacționat după ce un ministru din Elveția a recomandat dușurile în doi pentru economisirea energiei.

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că dacă dușul trebuie făcut în doi, potrivit recomandării ministrului din Elveția, atunci musai să fie făcut cu propria soție. 

"Sigur că pot să facă duș în doi, dar să facă cu propria nevastă", a reacționat Rareș Bogdan la recomandarea elvețienilor, transmite Realitatea Plus.

Anterior, liberalul a mai susținut că nu este obligatoriu nici ce a spus Timmermans, adică să ne spălăm o dată pe săptămână.

"Nu trebuie să mergem pe ideea extremistă. Nu trebuie să mergem pe o retorică a dezastrului și trebuie să privim lucrurile mult mai rațional", a spus Rareș Bogdan, precizând nu este obligatoriu să facem ce spun unii lideri europeni.

"Propunerile europene venite din partea unora sau altora nu sunt asumate de Comisie. Ele au fost prezentate în spațiul public din România ca fiind obligatorii. Nu e obligatoriu să ne spălăm o dată pe săptămână, nu e obligatoriu să mâncăm nici făină de gândaci, nu e obligatoriu să ne spălăm cu prosopul, și oamenii trebuie să privească lucrurile extrem de rațional, echilibrat, fără să meargă în extremă", a declarat, luni, la DigiFM, Rareș Bogdan. Vezi mai mult AICI.

Recomandarea Ministrului Energiei din Elveția

Ministrul elvețian al Simonetta Sommaruga le-a explicat cetățenilor și companiilor cum pot folosi resursele cu moderație în timpul crizei energetice.

Printre măsurile promovate de aceasta se numără încălzirea moderată, stingerea luminilor, răcirea frigiderului la temperaturi nu foarte scăzute și dușurile în doi. Ministrul Energiei a atras imediat atenția cu această din urmă propunere de economisire a energiei.

Într-un interviu acordat „Tages-Anzeiger”, aceasta a adăugat: „Știu că dușul în doi de la o anumită vârstă nu mai este confortabil pentru toată lumea”.

Mulți s-au amuzat de propunerea ministrului din Elveția

De cealaltă parte, mulți s-au amuzat de această idee, însă ministrul Energiei subliniază că propunerea este serioasă.

Ea însăși a recunoscut că și-a schimbat comportamentul încă din prima săptămână în care se desfășoară campania.

„Am devenit mai consecventă, de exemplu când sting luminile. Aici, în Palatul Federal de Nord, stingem becurile când terminăm lucrul. Oamenii mei își pot deconecta toate dispozitivele de la rețea printr-o apăsare de buton”, a spus ea.

Sommaruga respinge criticile conform cărora campania a venit prea târziu.

„Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță, iar în curând va începe sezonul de încălzire”, a spus ea.

„Rusia poartă un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției”, a mai spus Simonetta Sommaruga, conform Blick.

Românii, îndemnați să reducă risipa de energie electrică. Nicolae Ciucă: Să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin

Nicolae Ciucă a făcut sâmbătă apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică, transmite Agerpres.

"Am discutat în şedinţa de Guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit şi facem apel la populaţie să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni, ca să putem să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare", a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă a luat în calcul ca persoanele care economisesc energia electrică să fie recompensate. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel