Ministrul educației de peste Prut, MULȚUMIRI adresate României

Ministrul Educației din Republica Moldova, Igor Șarov, aduce mulțumiri României pentru aportul adus în dezvoltarea sistemului educațional de peste Prut. Iată ce a zis.

România continuă să ajute Republica Moldova în dezvoltarea condițiilor din sistemul educațional. Cu ajutorul banilor din România, elevii de peste Prut vor beneficia de condiții optime pentru desfășurarea activităților curiculare.

Elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat vor beneficia, de la 1 septembrie 2021, de condiţii mai bune de învăţământ, după finalizarea construcţiei noului bloc de studii, finanţat, în mare parte, de Guvernul României. Despre aceasta a vorbit ministrul Educaţiei Igor Şarov în cadrul emisiunii Punctul pe Azi, subliniind aportul considerabil al României în dezvoltarea sistemului educaţional din Republica Moldova.

„Este o ocazie foarte bună de a manifesta recunoştinţă Guvernului României pentru această investiţie. După cum merg lucrările, eu sunt sigur că la 1 septembrie anul viitor, copiii de la Liceul „Mihai Eminescu” vor beneficia de condiţii mai bune”, a declarat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Aproape toate grădinițele de peste Prut au fost reabilitate cu bani din România

De altfel, ministrul a vorbit despre rolul considerabil pe care îl are sprijinul oferit de România pentru dezvoltarea sistemului educaţional din Republica Moldova.

„Aportul României este unul enorm pentru sistemul educaţional din R. Moldova. Noi avem 1398 de grădiniţe, peste 1000 au beneficiat de reconstrucţii şi investiţii substanţiale din partea Guvernului României. Peste 27 de milioane de euro au fost investite, alte 3 milioane de euro urmând a fi investite în perioada imediat următoare. Numai prin comparaţie, când vorbeşti de numărul total de grădiniţe şi sumele totale care au fost investite de România, poţi să îţi dai seama de valoarea adevărată a contribuţiei Guvernului român pentru sistemul educaţional din R. Moldova.

Ori un alt exemplu: din cele 296 de autobuze care duc copii la şcolile din circumscripţie, 196 au fost donate de Guvernul României. Această listă poate fi continuată la nesfârşit şi trebuie doar să ne exprimăm, şi o fac la emisiune, sincere mulţumiri Guvernului României, în diferite etape, pentru aportul adus pentru dezvoltarea sistemului educaţional. Nu mai vorbesc de bursele oferite anual pentru diferite categorii, pentru cei care studiază în gimnazii, licee, universităţi din R. Moldova. În acest an se fac 30 de ani de când a plecat prima generaţie, din 1990, la studii şi observăm contribuţia celor care şi-au făcut studiile în România, în diferite domenii din R. Moldova”, a conchis Igor Şarov, potrivit Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel