EXCLUSIV  Admitere examen liceu. Ministrul Educației, anunț către toți elevii

Ministrul Educației a discutat în exclusivitate la DC News Live despre una din solicitările părinților.

Mai exact, este vorba despre admiterea direct la liceu prin examen, fără să mai conteze Evaluarea Națională. Mai mulți părinți au cerut acestă măsură întrucât sunt nemulțumiți de faptul că subiectele sunt prea ușoare. Ministru Liviu Pop precizează că susține această idee, însă doar în anumite condiții. Acesta a explicat la DC News Live și care sunt argumentele.

”Nu cred că astăzi putem introduce admiterea la liceu în condițiile în care nu există orientare școlară. Nu voi da exemplul altora, dar eu sunt tată de fată de clasa a VII-a, dar încă școala nu mi-a dat instumentele necesare să văd către ce este pliată fetița mea. Dacă vrea să meargă pe zona teoretică, tehnologie sau evocațional.

Școala nu are încă instrumentele pentru ca părintele alături de profesor și elev să identifice care este orientarea școlară. Nefăcând lucrul acesta vin cu un criteriu total aleatoriu, ”hai să dăm toți admitere la liceul cel mai bun din București, la cel mai bun profil”, iar toți iau nota 10. Apoi constatăm că din cei care finalizează liceul, 30-40% nici nu fac o universitate pe domeniul pe care au mers în liceu.

Susțin această admitere după ce am un criteriu clar de orientare școlară a elevului alături de profesor și părinte. Pentru asta e nevoie ca părinții din România să aibă încredere majoră în profesor. Evident și profesorii trebuie să fie din ce în ce mai bine pregătiți și motivați”, a explicat ministrul Educației la DC News Live.

Declarația poate fi urmărită de la minutul:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel