Ministrul Educației a anunțat că e gay. Se va căsători la sfârșitul anului

Și-a cunoscut partenerul de viață acum 29 de ani, dar nu a avut curajul să le spună părinților și rudelor că este homosexual. Ministrul Educației din Marea Britanie, Nick Gibb, în vârstă de 54 de ani, și-a informat familia abia în urmă cu o săptămână că urmează să se căsătorească, până la sfârșitul anului, cu Michael Simmonds.

Simmonds este directorul unui institut de sondare a opiniei publice. Cei doi s-au cunoscut la o recepție și, potrivit declarațiilor lui Gibb, a fost dragoste la prima vedere, scrie The Guardian.

Gibb și Simmonds au rămas împreună, dar au avut, oficial, locuințe separate, pentru a ascunde secretul. Cei doi doresc să-și oficializeze relația din considerente practice: dacă unuia i se întâmplă ceva, nu va putea fi sprijinit de celălalt, de exemplu la spital, a declarat ministrul.

Din principiu, pentru că susține egalitatea în drepturi, cuplul a refuzat parteneriatul civil și a așteptat până la legalizarea căsătoriilor homosexuale, adoptată recent în Anglia.

Ministrul a declarat presei că va face eforturi pentru reducerea discriminării, astfel încât elevii să nu mai folosească termenul ”gay” în sens peiorativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel