Ministrul Eduard Novak, nouă directivă în sport. 40% dintre jucători, obligatoriu români în toate echipele

Facebook Eduard Novak
Facebook Eduard Novak

Eduard Novak, ministrul Sportului, a decis ca echipele sportive din România să aibă în componenţă, obligatoriu, minimum 40% sportivi români. 

"Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat ordinul care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023", se menţionează pe pagina oficială de Facebook a ministerului.

De ce a luat decizia. Explicaţii pe Facebook 

"După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei", a declarat Eduard Novak.

Ministrul Novak a uitat de Robert Glință, entuziasmat de David Popovici. Mama sportivului: Mă dezic de ei!

Eduard Novak i-a întâmpinat la aeroport pe sportivii care au reprezentat România la Budapesta și a ținut un discurs în care l-a lăudat numai pe David Popovici, tânărul sportiv care a făcut istorie devenind al doilea sportiv din toate timpurile care câștigă două probe din cadrul aceluiași Campionat Mondial de natație. 

În acest context, mama lui Robert Glință a transmis un mesaj dur la adresa oficialilor Ministerului Tineretului și Sportului. Irina Angelica Glință a criticat atitudinea și ”lipsa de pregătire” de care a dat dovadă ministrul Tineretului și Sportului, în cadrul primirii de la aeroport, potrivit Antena1.

”La atât de multe materii au picat examenul oficialii MTS, în episodul acestei primiri la aeroport, încât pur și simplu mă dezic de ei! Nu mă reprezintă! Ei nu sunt România și poporul român! Dumnealui, acest ministru obscur și total nepregătit, nu merită decât ocolit – cum ocolești chestia aia care stă în drum și te-ar putea accidenta sau murdări. Nici energia, nici timpul și nici vorbele mele nu merită irosite pentru a-i comenta prestația năroadă etalată cu acest prilej”, a transmis Irina Angelica Glință.

De asemenea, mama lui Robert Glință a mai transmis un mesaj prin care a vorbit despre modestia și blândețea fiului său:

”Robert a promovat dintotdeauna modestia și blândețea, m-a îndemnat mereu să las faptele să vorbească pentru el, și nu cuvintele mele – care, de multe ori, mi se încaieră în minte de ies val-vârtej pe gură sau prin degetele-mi scriicioase!", a punctat mama lui Robert Glinţă.  CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel