EXCLUSIV  Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunț la DCNews. Când va fi adoptată OUG pentru energie și ce prevede

Evoluția companiilor de stat. Florin Spătaru: Mi s-a spus că voi prelua un minister al companiilor în faliment. De când am venit, unele firme și-au triplat profitul
Evoluția companiilor de stat. Florin Spătaru: Mi s-a spus că voi prelua un minister al companiilor în faliment. De când am venit, unele firme și-au triplat profitul

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a spus la DC NEWS când va fi adoptată OUG pentru energie.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat la DC NEWS că OUG privind reglementarea energiei va fi adoptată mâine, 18 martie.

"Mâine vom adopta ordonanța de urgență pentru energie și gaz, așa cum a anunțat-o premierul. De asemenea, vom avea acel fond de modernizare care trebuie utilizat corespunzător tocmai pentru a reduce dependența de energie utilizată din rețeaua națională, prin panouri solare sau prin alte proiecte care le pot asigura o parte din energia necesară. Fondul de modernizare ar trebui să fie disponibil în cursul acestui an și vom face eforturi la nivel guvernamental pentru a fi disponibil cât mai rapid. Avem această ordonanță care va fi adoptată mâine (vineri, 18 martie 2022).", a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, invitat la "Sud prin Sud-Est".

Florin Spătaru a explicat și ce prevede această ordonanță de urgență.

"Vineri vom adopta OUG privind reglementarea energiei pentru o perioadă de un an de zile. Vom avea măsuri cu tarife fixe pentru consumatorii casnici şi pentru industrie, iar pentru marii consumatori, aceşti consumatori energo-intensivi, există deja o schemă care va fi continuată de o compensare a certificatului de emisii CO2 şi va fi funcţională în perioada 2021 - 2027. Această schemă, care a funcţionat până în 2020, este în acest moment la Comisia Europeană şi urmează să fie adoptată aşa cum a fost adoptată şi în alte ţări din Uniunea Europeană", a completat ministrul Economiei.

INS. Gazele au suferit o scumpire de 44,94% în ultimul an

În ultimul an scumpirile au afectat atât gazele și energia, cât și alimentele des întâlnite în bucătăria românilor, susține INS.

La categoria mărfuri nealimentare, în ultimul an, creşteri mari au fost consemnate, în afară de gaze naturale şi combustibili, la energia termică (plus 20,99%). Potrivit INS, preţurile la energia electrică au scăzut în perioada februarie 2021 - februarie 2022 cu 8,04%.

Faţă de luna anterioară, gazele s-au ieftinit în februarie 2022 cu 9,97%, energia termică cu 0,49%, energia electrică cu 5,96%, iar combustibilii s-au scumpit cu 4,51%. Scăderea medie a preţurilor faţă de ianuarie 2022 a fost la acest capitol de 0,3%. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel