Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, i-a înmânat primarului din Târgu Jiu protocolul de folosire a Stadionului Municipal

Vicepremierul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, i-a predat, marţi, primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, protocolul de folosire a Stadionului Municipal, modernizat cu peste 121 de milioane de lei. 

'Mă bucur pentru oraşul Târgu Jiu, pentru tradiţia fotbalistică a acestui oraş şi mă bucur că aveţi, începând de astăzi, aveţi unul dintre cele mai frumoase, dacă nu cel mai frumos stadion din ţară şi nu pot decât să îi felicit pe absolut toţi care au pus umărul de-a lungul vremurilor pentru ca acest lucru să se întâmple. Îi urez domnului primar ca, de acum înainte, tradiţia fotbalistică a Pandurilor sau a oricărei alte echipe să merite acest stadion', a spus Daniel Suciu. Directorul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Manuela Irina Pătrăşcoiu, instituţie care a finanţat respectiva investiţie, a declarat că pe parcurs au apărut o serie de probleme care au dus la întârzierea finalizării lucrărilor la stadion.

'Primii indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi în anul 2014, contractul a fost semnat în 2015, în luna mai. Noi, lucrările efective care au făcut obiectul primului contract le-am terminat la sfârşitul anului 2017, nu a putut fi predată atunci deoarece partea de sistematizare verticală şi racordare a investiţiilor la utilităţi nu erau finalizate, nici măcar începute. Ne-am dat seama de lucrările cu care se confruntă la nivel local, pe buget, pentru a le suporta, a fost nevoie de o nouă hotărâre de Guvern care a fost aprobată în 2018 în care o parte din lucrări au trecut la CNI, a urmat o nouă licitaţie, noi studii, iarăşi proiectare şi execuţii. Lucrările au fost finalizate anul acesta, în 30 septembrie a fost finalizată investiţia, s-a demarat recepţia la terminarea lucrărilor, abia după aceea am putut să elaborăm acest protocol de predare care îi permite Primăriei să şi-l treacă în patrimoniu', a spus directorul CNI.

Manuela Irina Pătrăşcoiu a adăugat că valoarea totală a investiţiei este de 121,1 de milioane de lei, cu tot cu TVA, iar contribuţia Primăriei Târgu Jiu este aproape 10%. În context, primarul Marcel Romanescu a afirmat că deja există trei solicitări din partea mai multor cluburi de fotbal din ţară pentru a folosi noul stadion. El a mai spus că inaugurarea obiectivului va fi pe 25 octombrie, atunci când vor avea loc două meciuri de fotbal.

'Investiţia înseamnă foarte mult pentru Târgu Jiu şi din punct de vedere al valorii, vorbim de 25 de milioane de euro, toată procedura este finalizată, mai este nevoie de o şedinţă de îndată, aşteptam acest protocol pentru a putea convoca consilierii într-o şedinţă de îndată pentru a putea prelua şi juridic Stadionul din Târgu Jiu, dar şi din punct de vedere sportiv. Avem deja trei solicitări pentru folosirea acestei arene. (...) Pe 25 vor fi două meciuri, unul între naţionala României, o naţională convocată de domnul Adrian Ilie, unde vor veni jucători doar din loturile naţionale ale României din anii '90- 2000 şi echipa gloriilor Pandurilor Târgu Jiu, este un meci care se desfăşoară la ora 15,00, după care, la ora 18,00 avem un meci oficial, de Liga a II-a, Pandurii Târgu Jiu - U Cluj. Am ales această partidă oficială ţinând cont şi de legătura sufletească care s-a creat între noi şi cei de la U Cluj, determinată că am folosit arena de la Cluj atunci când am avut nevoie, în Cupele Europene', a spus Marcel Romanescu.

Complexul sportiv din Târgu Jiu, potrivit celor de la CNI, este compus dintr-un stadion de fotbal cu capacitatea de 12.400 locuri pentru spectatori în tribune acoperite şi va asigura facilităţile necesare desfăşurării competiţiilor sportive care să îndeplinească cerinţele UEFA pentru categoria 4 de clasificare a stadioanelor, astfel încât desfăşurarea unor meciuri din campionatele europene să se poată desfăşura pe teren propriu. Complexul beneficiază şi de o pistă de atletism cu suprafaţă sintetică, extinsă la 6 culoare, pentru competiţii outdoor, precum şi de un hotel pentru sportivi, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel