Ministrul Deneş a solicitat o investigaţie privind o platformă de gunoi nefuncţională realizată cu fonduri de la Banca Mondială

apepaduri.gov.ro
apepaduri.gov.ro

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a solicitat marţi, cu ocazia unei vizite de lucru în judeţul Buzău, o investigaţie la primăria Verneşti după ce a constatat că platforma de gunoi realizată cu fonduri de la Banca Mondială "nu este funcţionabilă".

Ministrul Deneş a declarat că "în ţară sunt 89 de platforme de gunoi care funcţionează foarte bine cu scopul de reducere a nitriţilor şi nitraţilor din pânza freatică, dar cea de la Verneşti are probleme ce trebuie investigate". Înaltul demnitar a mai declarat că în funcţie de rezultatul investigaţiei, se vor lua măsuri împotriva administratorului, primăria comunei Verneşti.

El a vizitat la Verneşti obiectivul de investiţii "Platforma comunală de depozitare şi gospodărirea gunoiului de grajd", în valoare de 1.226.000 lei, (inclusiv TVA). Aceasta are capacitatea de stocare de 2.000 t/an şi a fost utilată cu un tractor, două remorci, un încărcător frontal, o maşină de împrăşiat gunoi, o vidanjă.

Ministrul Deneş a fost însoţit în vizita în judeţul Buzău de secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, directorul general al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), Victor Sandu, şi directorul RNP ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.

El a inspectat şi obiectivul de investiţii "Regularizare râu Sărata, în zona localităţii Sărata Monteoru, comuna Merei", cu o valoare totală de 9.61 milioane de lei. 

Vizita de lucru a delegaţiei conduse de ministrul Ioan Deneş a continuat la sediul primăriei municipiului Buzău, Sala "Nicu Constantinescu", cu prezentarea obiectivelor de investiţii pe care Ministerul Apelor şi Pădurilor le derulează în 2019, în acest judeţ. 

Potrivit ministrului, suma totală alocată în 2019, pentru judeţul Buzău, este de 28,37 milioane de lei, din care în domeniul apelor 21,26 milioane de lei, pentru domeniul păduri s-a alocat suma de 5,62 milioane de lei, iar Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi - 1,49 milioane de lei. 

Vezi și: Ministerului Apelor şi Pădurilor, decizie cu privire la pădurile virgine 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel