Ministrul Deneş a inspectat o investiţie prin care este eliminat pericolul inundaţiilor din Slobozia

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a fost joi în judeţul Neamţ pentru a inspecta lucrările finalizate de la amenajarea râului Cracău din localitatea Slobozia - oraşul Roznov, obiectiv finanţat cu 68,86 de milioane de lei de MAP.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apelor şi Pădurilor, prin execuţia lucrării, circa 1.100 de gospodării şi 3.800 de locuitori din cartierul Slobozia nu vor mai fi în pericolul de a fi inundaţi.

Anul acesta a mai fost alocată suma de 1 milion de lei pentru exproprieri, măsură necesară recepţionării lucrării.

În cadrul lucrării s-au realizat 3,50 kilometri de regularizare a albiei existentă, peste 5 kilometri de amenajare a albiei deviată şi două poduri.

Pe lângă acest obiectiv, Ministerul Apelor şi Pădurilor derulează în judeţul Neamţ şi alte investiţii, se mai precizează în comunicat.

Este vorba de construirea unui dig de apărare pe o lungime de 15,6 kilometri, cu o valoare de 46,6 milioane lei. De asemenea, etapa a doua a refacerii digului râului Siret la Adjudeni-Tămăşeni are o valoare de aproape 24 milioane lei. Lucrarea constă în realizarea de apărări de maluri pe o lungime de 1,9 kilometri.

În ceea ce priveşte controlul poluării cu nutrienţi, în comuna Timişeşti se construieşte o platformă comunală de depozitare a gunoiului de grajd, în valoare de 1,67 milioane de lei iar echipamentele pentru punerea în funcţiune vor fi livrate în 2021.

În domeniul pădurilor, investiţiile MAP pentru 2019 sunt de 7 milioane lei, sume alocate pentru lucrări de regenerare a pădurilor, înfiinţarea sau refacerea unor drumuri forestiere şi altele. De asemenea, prin Garda Forestieră, s-a alocat suma de 60.000 lei din fondul de ameliorare pentru reconstrucţie ecologică forestieră pe terenurile degradate de la Răuceşti.

Valoarea totală a investiţiilor derulate de MAP pe domeniile de responsabilitate în anul 2019 în judeţul Neamţ este de peste 31 de milioane de lei, din care în domeniul gospodăririi apelor - circa 24 de milioane de lei, iar în domeniul pădurilor, 7 milioane de lei.

Ministrul Ioan Deneş a mai vizitat, joi, Liceul Tehnologic "Arhimandrit Chiriac Nicolau" din Vânători-Neamţ, unde autorii manualului "Prin Pădurile Neamţului" au prezentat lucrarea elevilor.

Pe agenda vizitei ministeriale au mai fost Parcul Natural Vânători-Neamţ şi serele Ocolului Silvic Gârcina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel