Ministrul de Finanţe și-a dat DEMISIA din Guvernul Boris Johnson. Cum își explică decizia

Ministrul de Finanţe din Marea Britanie, Sajid Javid, şi-a anunţat joi demisia din Guvernul condus de Boris Johnson, în prima remaniere a cabinetului de la Londra după Brexit, transmit AFP şi Reuters.

Această demisie surprinzătoare intervine la mai puţin de o lună după ce Sajid Javid a prezentat bugetul pe 2020. Reuters subliniază că Sajid Javid a avut cel mai scurt mandat de ministru de Finanţe al Marii Britanii începând din 1970, ocupând postul de cancelar al Trezoreriei timp de doar 204 zile. Javid, 50 de ani, este singurul cetăţean britanic de origine asiatică ce a deţinut două din cele patru funcţii importante al statului. Premierul Boris Johnson a început joi să îşi remanieze Cabinetul, în ideea de a forma o echipă care să îl ajute să îşi pună în practică viziunea sa pentru Brexit.

BBC, citând surse din apropierea dosarului, susţine că Javid a ales să demisioneze pentru că a refuzat să dea curs invitaţiei premierului Johnson de a-şi concedia consilierii. Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului britanic, Boris Johnson l-a desemnat pe fost secretar şef al Trezoreriei, Rishi Sunak, 39 de ani, în postul de ministru al Finanţelor. Ales pentru prim dată în Parlamentul britanic în 2015, Sunak a ocupat anterior a doua poziţie în ierarhia Trezoreriei britanice, fiind subordonat direct ministrului de Finanţe, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel