Ministrul de Externe zguduie Bruxellesul: Aș vota ieșirea din UE!

Noul ministru britanic de Externe, Philip Hammond, a declarat că ar vota pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Hammond face parte din noua garnitură de miniștri eurosceptici instalați ca urmare a remanierii făcute de premierul David Cameron.

Hammond a confirmat într-un interviu pentru BBC că ar prefera ca Londra să părăsească UE în lipsa unor reforme substanțiale ale Bruxellesului.

Într-un alt interviu acordat cu un an în urmă, Hammond a spus că dacă i s-ar cere să-și exprime o opțiune, ar vota pentru retragerea țării sale din UE. Acum, deși a ajuns în fruntea diplomației de la Londra, el susține că nu și-a schimbat punctul de vedere, întrucât estimează că actualul mod de funcționare a blocului comunitar este "pur și simplu inacceptabil", scrie Agerpres.

"Dacă nu va exista nicio schimbare în modul de guvernare al Europei, în balanța competențelor dintre statele-națiune și Uniunea Europeană și nu se va lămuri cum poate zona euro să reușească și să coexiste cu statele care nu au adoptat moneda comună europeană, atunci această Europă nu va mai putea lucra în viitor cu Marea Britanie. Așadar, este nevoie de o schimbare și de o renegociere", a explicat noul șef al Foreign Office-ului.

El a admis că țara sa a câștigat enorm din apartenența la piața unică europeană, dar a apreciat că, pe ansamblu, actualul statut pe care Marea Britanie îl are în interiorul blocului comunitar nu este favorabil intereselor ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel