Ministrul de Externe spaniol, despre livrarea către Ucraina de tancuri Leopard:” Nu se află pe masa discuţiilor în momentul de faţă”

Ministrul de Externe spaniol, Jose Manuel Albares
Ministrul de Externe spaniol, Jose Manuel Albares

Ministrul de Externe spaniol, Jose Manuel Albares, şi-a exprimat miercuri rezervele în ce priveşte posibila livrare către Ucraina de tancuri de luptă Leopard aparţinând Spaniei.

"Această posibilitate nu se află pe masa discuţiilor în momentul de faţă", a spus ministrul, în marja summitului Forumului Economic Mondial de la Davos, citat de agenţia spaniolă Europa Press, potrivit Agerpres.

El nu a exclus totuşi o astfel de livrare la o dată ulterioară, menţionând că vineri va avea loc o întâlnire la baza aeriană americană Ramstein din Germania.

Spania preferă să ia astfel de decizii "împreună şi uniţi", a subliniat Albares.

"Atitudinea Spaniei în acest război este să facem ceea ce considerăm că este cel mai bine în fiecare etapă pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială şi să se instaureze pacea în ţară cât mai curând posibil", a declarat şeful diplomaţiei spaniole.

Comentariile sale reflectă diferenţele de opinii din interiorul guvernului spaniol, notează dpa. Formaţiunea Unidas Podemos, parteneră a Partidului Socialist Muncitoresc (PSOE) al premierului Pedro Sanchez, a criticat livrările de arme către Ucraina.

Potrivit media spaniole, în iunie Spania a avut în vedere livrarea de tancuri Leopard în varianta lor mai veche 2A4, un număr de 53 astfel de vehicule fiind depozitate din 2012 la o facilitate din Zaragoza.

După mai multe săptămâni de speculaţii privind livrarea, în august ministrul spaniol al apărării Margarita Robles a afirmat că respectivele tancuri sunt "într-o stare absolut dezolantă" şi nu mai pot fi reparate, provocând stupoare în mediul militar.

Spania are în total 108 tancuri Leopard 2A4 şi alte 229 Leopard 2Es, o versiune a tancurilor 2A6 adaptată cerinţelor spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel