Ministrul de externe german, Heiko Mass, în Polonia. Semnal clar transmis de Germania

Angela Merkel
Angela Merkel

 Noul şef al diplomaţiei germane, Heiko Maas, şi-a început vineri vizita în Polonia, a doua sa vizită oficială într-o ţară străină în noua sa calitate, în încercarea de a îmbunătăţi relaţiile slăbite dintre cei doi vecini din cadrul Uniunii Europene (UE), informează dpa. Angela Merkel, de asemenea, va efectua o vizită în Polonia, luni, a doua capitală aleasă de cancelar după depunerea jurământului, după o întrevedere la Paris. 

Maas are programată o întrevedere cu preşedintele polonez Andrzej Duda, cu premierul Mateusz Morawiecki şi cu omologul său Jacek Czaputowicz. Aceasta este a doua sa vizită oficială după cea la Paris, unde s-a deplasat miercuri, imediat după ce a preluat mandatul de ministru al afacerilor externe. 

'Europa nu poate fi concepută fără o reconciliere şi prietenie între Germania şi Polonia. Prin urmare, avem o responsabilitate comună pentru menţinerea Europei unite', a declarat Mass cu prilejul noii sale vizite. 

Temele discuțiilor 

Se aşteaptă ca negocierile să se concentreze pe modul în care Germania, Polonia şi Franţa pot conlucra pentru a face ca Europa să avanseze. 

Discuţiile pe care Heiko Maas le-a avut la Paris cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian s-au axat pe reforma UE, ca parte a agendei ambiţioase a preşedintelui francez Emmanuel Macron de a îmbunătăţi integrarea în zona euro. 

'Pledăm pentru un parteneriat mai strâns cu Polonia, în pofida perspectivelor diferite pe care ţările noastre le au în unele domenii', a declarat Maas. 

Şeful diplomaţiei germane s-a referit la divergenţele actuale între Polonia şi celelalte ţări din UE cu privire la reforma sistemului judiciar polonez, reformă care în opinia Bruxellesului şi a Berlinului constituie un atac contra independenţei justiţiei, şi la controversata lege poloneză privind Holocaustul, act normativ ce a iritat foarte tare Berlinul, relatează Agerpres.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel