Ministrul de Externe: Consiliul Europei a emis o alertă privind TVR

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a trimis Biroului permanent al Camerei Deputaților o scrisoare în care arată că pe site-ul Consiliului Europei a fost postată o alertă referitoare la situația Televiziunii Române și în care cere un punct de vedere oficial cu privire la modificarea legislativă care ar putea duce televiziunea publică în insolvență, potrivit Agerpres.

"Doresc să supun atenției dumneavoastră faptul că, recent, pe Platforma pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor de pe site-ul Consiliului Europei a fost postată o alertă referitoare la situația Televiziunii Române. Aceasta a fost introdusă la cererea Federației Internaționale a Jurnaliștilor și a Asociației Europene a Jurnaliștilor și vizează pachetul de amendamente la Legea 41/1994 care ar putea aduce TVR în situația de insolvență. Astfel, în opinia acestor asociații, demersul legislativ reprezintă o amenințare la adresa independenței postului public de televiziune. Inițiativa FIJ/AEJ are la origine o solicitare de sprijin din partea Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind. Menționăm faptul că includerea României, alături de state precum Azerbaidjan, Federația Rusă, Turcia, pe site-ul specializat al Consiliului Europei este de natură să plaseze țara noastră într-o postură incomodă, care contravine poziției oficiale a autorităților pe tema respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului", se arată în scrisoarea ministrului de Externe.

Citește și: Situație critică la TVR. PSD, lovitură în Parlament. Cioloș l-a refuzat pe Zgonea

Conform sursei citate, Platforma pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor este un proiect al Consiliului Europei care are drept scop monitorizarea încălcării libertății de expresie și a libertății mass-media, precum și a amenințărilor la siguranța jurnaliștilor.

"Având în vedere cele de mai sus, vă adresăm rugămintea de a ne transmite un punct de vedere oficial pe subiectul menționat, pentru a putea fi transmis Secretariatului Consiliului Europei și postat pe site-ul Platformei pentru promovarea protecției jurnalismului și a siguranței jurnaliștilor", mai scrie Comănescu.

Potrivit secretarului Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, solicitarea a fost transmisă Comisiei de cultură pentru a formula un răspuns.

Și Senatul îi va răspunde ministrului Comănescu, a anunțat Călin Popescu-Tăriceanu după ședința Biroului permanent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel