Ministrul de Externe al Germaniei vrea ca țările să nu mai aibă drept de veto în Uniunea Europeană

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ministrul federal de Externe al Germaniei se poziționează împotriva dreptului de veto al țărilor în cadrul Uniunii Europene.

Ministrul federal german de externe, Annalena Baerbock, care este membră a Partidului Verzilor, se declară împotriva actualului proces decizional al Uniunii Europene, potrivit căruia chiar și un singur stat membru poate bloca anumite măsuri, conform RMX.

Baerbock a făcut această remarcă în timp ce vorbea la o conferință diplomatică de la Lisabona.

„UE nu își poate permite să permită statelor membre individuale să blocheze deciziile”, a spus Annalena Baerbock.

Principalul curent liberal de stânga al Europei a căutat de mult să erodeze puterea statelor naționale și să consolideze puterea într-un sistem centralizat de la Bruxelles.

Țări precum Ungaria și Polonia au amenințat adesea că își vor folosi dreptul de veto și, în unele cazuri, au profitat e acest lucru pentru a-și menține suveranitatea în domenii legate de migrație, cultură și politica economică.

Annalena Baerbock susține ajutorul UE pentru Ucraina

Baerbock susține că votul cu majoritate calificată ar duce la rezultate mai echitabile. Ea a spus că statele membre ale UE nu au putut deseori să emită nici măcar un comunicat de presă comun, deoarece nu au putut fi de acord asupra formulării.

De asemenea, ministrul german și-a reiterat apelul adresat Uniunii Europene și Occidentului, în general, să rămână ferm de partea Ucrainei și să fie solidară cu Kiev.

„Este clar pentru noi că cea mai mare putere a noastră constă în unitatea noastră ca aliați și parteneri”, a spus ea.

Baerbock a criticat aspru Rusia pentru atacurile aeriene asupra țintelor civile în timpul sărbătorilor, pe care le-a numit „atacuri asupra umanității”. De asemenea, ministrul a cerut ca soldații ucraineni să fie antrenați în Occident.

Aceasta a spus că își dorește ca 2023 să fie un an pașnic, dar a adăugat: „Acțiunea este mai puternică decât dorințele” și, prin urmare, „trebuie să sprijinim Ucraina atât timp cât este nevoie”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel