Ministrul chinez de Externe, declarații controversate despre războiul din Ucraina: "China nu vrea să vadă"! Ce a spus despre NATO

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Ministrul chinez de Externe a declarat că evoluția situației din Ucraina este „ceva ce China nu vrea să vadă”.

Ministrul de Externe al Chinei, Wang Yi, a declarat că „evoluția” situației din Ucraina este „ceva China nu vrea să vadă”, într-un apel telefonic cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken, potrivit unui comunicat al Ministerului chinez de Externe sâmbătă, scrie CNN.

Wang a spus că criza din Ucraina ar trebui rezolvată prin „dialog și negociere” și a cerut Statelor Unite, NATO și Uniunii Europene să se angajeze într-un „dialog egal” cu Rusia. El a spus că ar trebui „să acorde atenție impactului negativ al expansiunii continue a NATO către est asupra securității Rusiei”.

„China sprijină toate eforturile care conduc la detensionarea și soluționarea politică a situației, în timp ce se opune oricăror mișcări care sunt negative pentru promovarea unei soluții diplomatice și adaugă combustibil la flăcări”, a spus Wang.

Blinken a subliniat în cadrul discuției cu Wang Yi că Moscova va „plăti un preț mare” pentru „războiul său premeditat, neprovocat și nejustificat” din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat. El a spus că „lumea urmărește să vadă ce națiuni susțin principiile de bază ale libertății, autodeterminării și suveranității”.

Relația dintre China și Rusia, pusă la încercare de războiul din Ucraina

China și Rusia împărtășesc un interes strategic în a provoca Occidentul, dar invazia Ucrainei a pus prietenia lor la încercare. Beijingul se află într-o poziție complexă pe măsură ce invazia Rusiei se intensifică, având nevoie să echilibreze un parteneriat strategic strâns cu Moscova cu politica sa contradictorie privind susținerea suveranității statului.

China nu s-a grăbit să ajute Rusia după ce economia sa a fost lovită de sancțiuni din întreaga lume, experții spunând că opțiunile Beijingului sunt limitate. Analiștii spun că băncile și companiile chineze se tem și de sancțiuni secundare dacă au de-a face cu omologii ruși, așa că evită să se implice. Până acum China a fost destul de retrasă în a comenta războiul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel