Ministrul Carmen Dan vizitează localitățile afectate de inundații din Maramureș

[] []

17 mai 2019 / 11:09
Salveaza PDF Comentarii

Ministrul a vizitat localitatea Săliştea de Sus şi a participat la şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. În această localitate viitura a generat o alunecare de teren care a afectat peste 40 de case, unele fiind inundate. Vârful de intensitate al fenomenului a durat circa 30 minute.

În urma discuţiilor cu autorităţile locale s-a stabilit ca până marţi să fie finalizat procesul de evaluare a pagubelor astfel încât, în cel mai scurt timp, să se asigure măsuri de sprijin pentru comunitate de la nivelul Consiliului Judeţean Maramureş.

Ministrul de interne a fost informat de către cetăţenii din localitate că pompierii au fost toată noaptea de miercuri spre joi alături de populaţie în teren şi astfel au fost limitate efectele viiturii, nefiind înregistrate pierderi de vieţi omeneşti sau animale.

Cu ocazia vizitei în judeţul Maramureş, ministrul Carmen Dan se va deplasa şi în localitatea Şomcuta Mare, unde urmează să fie extins punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă prin operaţionalizarea capacităţii de prim-ajutor SMURD, care va deservi o comunitate de aproximativ 24.000 de locuitori.

În ultimele zile, MAI a avut pregătiţi peste 5.000 de oameni pentru intervenţiile în teren în sprijinul comunităţilor afectate de ploile abundente şi inundaţii.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82