Ministrul Budăi: Avem nevoie de copii şi de tineri în funcţii de decizie

Este nevoie ca tinerii şi copiii să deţină funcţii de decizie, aşa că Preşedinţia României la Consiliul UE va încerca să impună pe agenda Uniunii Europene tema participării copiilor şi a adolescenţilor la procesul de luare a deciziilor din cadrul UE, a declarat miercuri ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi. 

'Vom încerca să impunem pe agenda Uniunii Europene o temă foarte importantă din punctul nostru de vedere, şi anume participarea copiilor, a adolescenţilor, a copiilor noştri, la elaborarea şi la aprobarea deciziilor în cadrul Uniunii Europene. Cred în acest proiect, am avut activitate cu ei, cred cu tărie nu numai pentru faptul că am doi copii, unul de 11 şi unul de 18 ani, dar pentru ceea ce noi, copleşiţi de grijile de zi cu zi, uităm cum ne criticau pe noi cei de acum când eram în adolescenţă că nu îi ascultăm', a afirmat Marius Budăi, la o conferinţă privind egalitatea de gen, organizată în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului UE.

Ministrul Muncii a dezvăluit că pentru el colaborarea cu grupuri de copii a avut efectul de trezire pe care îl provoacă o pereche de palme. 'Am avut câteva acţiuni împreună cu aceşti copii minunaţi şi credeţi-mă că simbolic am primit două palme de trezire şi sunt obişnuit cu discuţiile cu fiul meu de 18 ani, dar aceşti copii mi-au băgat în suflet tinereţea noastră, copilăria noastră', a pretins Marius Budăi. Acesta a susţinut plasarea copiilor şi a tinerilor în funcţii de decizie, după modelul prin care femeile sunt plasate în funcţii de decizie pentru combaterea discriminării de gen.

'Concluzionez prin a spune: avem nevoie de femei în funcţii de decizie şi pe piaţa muncii, avem nevoie şi de noi, bărbaţii, avem nevoie de tineri, de copii în decizie - credeţi-mă, au idei foarte, foarte bune', a conchis ministrul Muncii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel