Urmărește emisiunea live


Ministrul Bănicioiu, anunț de ultimă oră pentru medici: Sunt convins...

Ministrul Nicolae Bănicioiu anunță că, săptămâna viitoare, se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din sănătate și ai medicilor, dar și cu premierul Victor Ponta și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, pentru a găsi soluții de majorare a veniturilor medicilor.

În cel mai recent mesaj postat pe Facebook, ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu își exprimă convingerea că va reuși să-și respecte angajamentul privind creșterea veniturilor medicilor.

"Am observat, analizat si dezbatut problema salariilor medicilor si a personalului medical in fiecare zi de cand sunt la minister. Am vazut in aceste zile reactia medicilor si voi face tot posibilul ca meseria aceasta sa primeasca respectul cuvenit. Ca medic, sunt alaturi de colegii mei, care lucreaza zi de zi pentru binele tuturor pacientilor, in conditii si cu salarii care nu reflecta importanta medicilor si a personalului mediu sanitar. Tot ca medic, stiu cata munca si daruire trebuie zi de zi, ora de ora, depuse de colegii mei pentru a-si indeplini nobila misiune. Ca ministru, am luptat si am reusit, cu sprijinul premierului Victor Ponta si al colegilor mei, sa deblocam posturi, sa redeschidem spitale inchise de cei care acum vin cu solutii miraculoase, dar care nu au facut nimic cat au fost la guvernare. Am reusit sa majoram veniturile la 1 ianuarie 2015 pentru 300.000 de oameni din sistemul sanitar, dar mai sunt multe de facut. Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii a propus modificarea legii Sanatatii pentru scoaterea medicului de sub statutul de functionar public! Chiar daca Inalta Curte a decis ca medicii sunt functionari publici, sunt convins ca impreuna- toate puterile statului, vom gasi o solutie pe care medicii o merita, pentru ca fara un sistem sanitar dezvoltat nu putem evolua ca natiune. Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi, si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!", a scris sâmbătă pe Facebook ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Greva medicilor: care este poziția oficială a sindicatului. Exclusiv DCNews

Tot pe rețelele de socializare, după ce Înalta Curte de Justiție a dat Decizia nr.19, privind arestarea medicilor care primesc atenții de la pacienți, aceștia au postat apeluri către pacienți, dar și amenințări cu plecarea din țară sau cu organizarea unei greve generale. Mai mult, a fost creat și un grup de discuții, "Medici gata de grevă generală", care a strâns în doar câteva zile zeci de mii de membri.

Doctorii solicită, între altele, eliminarea statutului de funcționar public al medicului și salarii decente și dezbat subiecte privind infrastructura învechită, lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare, precum și foloasele materiale primite de la pacienți, declarate recent ilegale.

PLIC BANI MEDICI. Situație controversată: Pacienții AU VOIE să dea plicul, legal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel