Ministrul Aurescu, mesaj pentru diaspora despre alegerile din 6 decembrie

Mesajul ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu adresat cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, în contextul organizării alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020

"Mai sunt doar 6 zile în care puteţi opta pentru votul prin corespondenţă la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, prin înregistrarea pe platforma www.votstrainatate.ro.

Votul prin corespondenţă este cea mai sigură cale pentru a vă proteja sănătatea, în actualul context pandemic. De aceea, vă recomand din nou să optaţi pentru votul prin corespondenţă şi să vă înscrieţi pe platforma www.votstrainatate.ro.

Vă reamintesc faptul că la înscrierea pentru votul prin corespondenţă aveţi posibilitatea de a face dovada reşedinţei sau domiciliului în străinătate folosindu-vă de unele dintre cele mai uzuale documente, cum ar fi permisul de conducere în Spania, factura de utilităţi în Franţa, abonamentul de transport în Olanda. Lista integrală este disponibilă pe site-ul MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din anul 2020", le transmite Bogdan Aurescu românilor din diaspora.

Ce a decis BEC



"De asemenea, Biroul Electoral Central a decis de curând, ca urmare a demersurilor noastre, faptul că alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie - 6 decembrie 2020 îşi poate exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din decembrie 2020 în baza acestuia.

Aşa cum am făcut şi anul trecut la alegerile prezidenţiale, vă asigur că şi de această dată Ministerul Afacerilor Externe va depune în continuare toate eforturile care ne stau la îndemână, potrivit competenţelor noastre legale, în circumstanţele actuale, pentru a ne asigura că toţi cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să participe la acest proces electoral vor putea să o facă în condiţii de siguranţă.

Vă îndemn să alegeţi votul prin corespondenţă, vă îndemn să optaţi pentru o modalitate simplă, eficientă şi care vă protejează sănătatea!", se arată în mesajul ministrului Afacerilor Externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel