Ministrul apărării ucrainean: Forţele ruse au ucis mai mulţi civili decât soldaţi în Ucraina

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Specna Arms)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Specna Arms)

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că forţele ruse care au invadat Ucraina au ucis mai mulţi civili ucraineni decât soldaţi.

Forţele ruse care au invadat Ucraina au ucis mai mulţi civili ucraineni decât soldaţi, a declarat vineri ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

'Vreau ca acest lucru să se audă nu doar la Kiev, ci în întreaga lume', a afirmat Reznikov. În acelaşi timp, primarul din Harkov, Ihor Terehov, a declarat vineri, într-un interviu televizat, că oraşul, situat în estul Ucrainei, este supus unui bombardament permanent din partea forţelor ruse.

'Până astăzi, 48 de şcoli (din oraş) au fost distruse', a afirmat primarul.

Populaţia oraşului pe timp de pace era de 1,4 milioane de locuitori.

Totodată, guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, a acuzat forţele ruse că au lovit un spital psihiatric din apropierea oraşului Izium şi că la acel moment în unitatea spitalicească se aflau 330 de persoane, dintre care unele în cărucioare cu rotile sau imobilizate la pat, iar alte 73 fuseseră evacuate.

Numărul victimelor nu a fost încă stabilit, a spus el.

'Este un război împotriva civililor, un genocid împotriva naţiunii ucrainene', a scris Sinegubov pe reţeaua de mesagerie Telegram. 

VEZI ȘI: Surse ucrainene: Cresc pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina

Oficialii ucraineni au actualizat pierderile armatei ruse în războiul din Ucraina. Dacă numărul deceselor pare să stagneze, armata lui Vladimir Putin înregistrează pierderi din ce în ce mai mari la capitolul echipamente militare.

Potrivit oficialilor ucraineni, în jur de 12.000 de militari ruși au murit în timpul conflictului. Este aceeași cifră care a fost raportată de militarii ucraineni și în zilele precedente. De asemenea, sursa arată o creștere importantă a pierderilor de echipament militar.

Partea ucraineană susține că rușii au pierdut 57 de avioane, 83 de elicoptere, 317 de tancuri, 1.165 de mașini blindate, 125 de sisteme de artilerie, 60 de rezervoare de combustibil, 3 ambarcațiuni și 558 de vehicule.

Pierderile au fost înregistrate în perioada 24 februarie- 11 martie, conform Mediafax.

Zelenski acuză Moscova de 'atac' asupra unui coridor umanitar spre Mariupol

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski a acuzat vineri armata rusă că împiedică evacuarea civililor din oraşele încercuite Mariupol şi Volnovaha (sud-est) şi că a efectuat un atac asupra traseului planificat al unui coridor umanitar, notează AFP.

'Trupele ruse nu au încetat focul. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule spre Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente (...) Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor', a afirmat el, într-un mesaj video difuzat de preşedinţie.

'Aceasta este teroare asumată, teroare neruşinată, din partea unor terorişti cu experienţă. Întreaga lume trebuie să ştie asta', a continuat Volodimir Zelenski. Liderul ucrainean a spus că aproximativ 100.000 de persoane au putut pleca în ultimele două zile din alte oraşe ucrainene pradă luptelor, dintre care 40.000 de oameni doar joi, pe coridoarele umanitare.

Armata rusă menţine asediul mai multor mari oraşe ucrainene şi îşi continuă bombardamentele, precum cel care a lovit miercuri un spital de copii şi o maternitate din Mariupol, un port strategic la Marea Azov asediat timp de zece zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel