Ministrul apărării din Brazilia, Fernando Azevedo e Silva, afirmă că incendiile din Amazonia sunt sub control

Ministrul apărării din Brazilia, Fernando Azevedo e Silva, a declarat luni că incendiile din Amazonia sunt 'sub control', după desfăşurarea a peste 2.500 de militari şi a ploilor semnalate în mai multe zone afectate de incendii, relatează marţi AFP. 

'S-a exagerat puţin în legătură cu această situaţie', a adăugat Fernando Azevedo e Silva, care le-a spus jurnaliştilor la finalul unei reuniuni cu preşedintele Jair Bolsonaro că Brazilia a cunoscut câţiva ani 'cu momente de vârf ale incendiilor mult mai grave'. 'Situaţia nu este simplă, dar este sub control', a adăugat el, subliniind ajutorul ploii care a căzut în vestul Amazoniei, dar arătând spre o situaţie 'oarecum îngrijorătoare' în trei state ale ţării, între care Rondonia, la frontiera cu Bolivia.

Capitala acestui stat, Porto Velho, a rămas acoperită luni de nori mari de fum, în pofida desfăşurării de către armată începând de duminică a două aeronave C-130 Hercules. Pe lângă aeronavele forţelor aeriene, zeci de pompieri au fost trimişi pentru a lupta împotriva flăcărilor. Brazilia a acceptat ajutorul Israelului, care s-a oferit să trimită un avion, iar ministrul mizează pe ajutorul din partea Chile şi Ecuador, care au oferit sprijin material şi uman.

Cu toate acestea, Brazilia a respins ajutorul propus de statele din G7 pentru combatarea incendiilor din Amazonia, a anunţat şeful de cabinet al preşedintelui Jair Bolsonaro, cerându-i preşedintelui francez Emmanuel Macron să se ocupe de 'coloniile lui' şi ironizându-l pentru incendiul de la catedrala pariziană Notre-Dame. Conform ultimelor cifre oficiale, 80.626 de incendii au fost înregistrate în Brazilia în acest an, cel mai mare număr din 2013, dintre care mai mult de jumătate în regiunea amazoniană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel