Ministrul Andronescu la Consiliul Educației de la Bruxelles

Ministrul Ecaterina Andronescu a deschis marţi, alături de comisarul pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport, Tibor Navracsics, conferinţa Preşedinţiei române privind Competenţele digitale şi antreprenoriale pentru sprijinirea educaţiei şi formării inovatoare, în marja reuniunii Consiliului Educaţie din 21-22 mai de la Bruxelles.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de MEN, în acest context a avut loc un dialog referitor la procesul de elaborare a politicilor, dublat de dezbateri în grupuri de lucru şi discuţii care au acoperit toate nivelurile de educaţie.

Miercuri, ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, va prezida Reuniunea Consiliului Educaţie, organizată sub egida Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

După cum precizează sursa citată, pe agenda reuniunii figurează adoptarea a două propuneri de recomandări: una privind abordarea globală a predării şi învăţării limbilor, iar cealaltă referitoare la sisteme de înaltă calitate de educaţie şi îngrijire timpurie a copiilor.

De asemenea, va avea loc o dezbatere de orientare pe tema construirii viitorului Europei- contribuţia educaţiei şi a formării la consolidarea coeziunii sociale.

Anterior reuniunii formale a Consiliului, este prevăzut un prânz de lucru informal, în cadrul căruia vor fi schimbate opinii privind utilizarea inteligenţei artificiale în educaţie - provocări şi oportunităţi, se mai menţionează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel