Ministrul american al Apărării şi omologul său chinez au discutat pentru prima dată după un an şi jumătate

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Lloyd Austin și Dong Jun au avut o discuție prin videoconferință privind relațiile militare dintre Statele Unite și China, precum și chestiuni de securitate regională și globală.

Într-un comunicat emis de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, s-a menționat că Lloyd Austin și Dong Jun au avut o discuție prin videoconferință privind relațiile militare dintre Statele Unite și China, precum și chestiuni de securitate regională și globală.

Secretarul american al Apărării a accentuat "importanţa de a continua deschiderea liniilor de comunicare militare" între cele două puteri. Tot acesta a "reafirmat că SUA vor continua să zboare, să navigheze şi să opereze în deplină securitate şi în mod responsabil, pretutindeni unde le permite dreptul internaţional".

După o vizită a liderului democrat Nancy Pelosi în Taiwan în 2022, Beijingul a decis să întrerupă comunicările militare la nivel înalt cu Washingtonul

Lloyd Austin a "subliniat importanţa respectării libertăţii de navigaţie pe mare garantată de dreptul internaţional, în special în Marea Chinei de Sud".

Întâlnirea are loc la mai puţin o săptămână după un summit inedit la Washington între liderii american, filipinez şi japonez. "Comportamentul periculos şi agresiv" al Beijingului a fost condamnat de cele 3 țări. Preşedintele Joe Biden s-a angajat să apere Filipine în cazul unui "atac".

După o vizită a liderului democrat Nancy Pelosi în Taiwan în 2022, Beijingul a decis să întrerupă comunicările militare la nivel înalt cu Washingtonul, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel