Ministrul Agriculturii rupe tăcerea. De ce nu s-au cheltuit banii pentru irigații în 2016

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a explicat ce s-a întâmplat cu cele 145 mil. de euro alocate în 2016 pentru refacerea sistemului de irigații.

Banii nu au fost utilizaţi pentru sistemul de irigații pentru că ar fi durat mult timp să construiască o strategie care să corespundă normelor de mediu, aşa că a pus la punct un Plan National pentru Irigaţii, care la rândul său a consumat mult timp.

Față de ultimii ani, bugetul pentru irigații s-a triplat în 2016, de la o medie de 45 milioane de euro la 145 milioane de euro, bani care făceau parte din planul de refacerea a întregului sistem de irigații și care au rămas neutilizați după mai bine de jumătate de an de la alocare.

"Banii nu au fost cheltuiţi în 2016 dintr-un motiv foarte simplu: Legislaţia adoptată anul trecut prevedea adoptarea unui strategii cu evaluare de mediu, care lua o mulţime de timp şi atunci ne-am dus la Parlament, am adoptat un act legislative ca să ocolim această strategie şi am introdus un Plan National pentru Irigaţii. Aceasta este explicaţia. Sigura acest lucru a luat timp şi ne-a adus în situaţie în care suntem" a declarat joi ministrul agriculturii, după întâlnirea cu reprezentanţi ai sectorului vegetal, la Afumaţi, jud. Ilfov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel