Ministru lăsat fără telefon în zona gării. Val de infracţiuni

Telefon furat
Telefon furat

Ministrul britanic de interne, Sajid Javid, a dezvăluit că a fost victima unui furt comis de indivizi pe motorete în urmă cu câteva luni. 

Într-un interviu acordat ziarului The Sun dumnică, Javid a spus că hoţi pe motorete i-au furat telefonul şi că are în vedere modificări ale normelor de poliţie pentru a ajuta la rezolvarea acestui fenomen în creştere, relatează Reuters. Incidentul a avut loc înainte de a prelua mandatul de ministru de interne şi s-a întâmplat în afara gării Euston din Londra, când voia să dea un telefon. 

"Am ieşit din gara Euston şi mi-am căutat telefonul pentru a chema un taxi ... înainte să-mi dau seama ce se întâmplă, dispăruse. Erau pe motorete, l-au înşfăcat şi au pornit în viteză", a povestit el. 

Furtul de pe motorete, în care atacatorii îi iau prin surprindere pe pietoni şi le smulg telefoanele şi pungile, este una dintre infracţiunile violente care se comit la Londra şi care au atras atenţia naţională. La începutul acestui an, un val de atacuri prin înjunghiere a plasat capitala britanică pentru scurt timp în faţa New York-ului în această privinţă. 

Javid, văzut de unii ca un potenţial rival al şefei guvernului Theresa May, a fost numit în funcţie în aprilie după un scandal 
privind tratamentul migranţilor legali care a condus la demisia predecesorului său. Javid a spus că, deşi nivelul criminalităţii a scăzut în general, el va face o prioritate din lupta împotriva atacurilor cu cuţite şi a violenţei grave. Ministrul El a precizat că vrea să schimbe regulile care împiedică poliţiştii să urmărească suspecţi pe motorete dacă nu poartă căşti, relatează Agerpres.

'E ridicol. Poliţia ar trebui să aibă permisiunea să-şi continue munca", a spus el. "Dacă un individ comite o infracţiune şi poliţia vrea să-l urmărească, ar trebui să aibă mai multă libertate să o facă."

Vezi şi:La pescuit pe stradă, în Târgovişte. Video fabulos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel