Ministru din Guvernul Cioloș, detalii de la întâlnirea cu senatorii PSD

Vicepremierul Vasile Dâncu a anunţat luni că a discutat cu senatorii PSD despre reforma administraţiei şi a funcţiei publice, precizând că această reformă se doreşte implementată în baza unui proiect de lege pe care Guvernul îl va propune spre dezbatere şi adoptare în Parlament. 

'Am discutat mai puţin pe investiţii locale, ceea ce mă aşteptam, să spunem aşa, fiecare senator îşi serveşte în general colegiul şi se luptă pentru colegiul lui şi este normal asta, dar am discutat mai mult despre reforma în administraţie, despre ceea ce vrea Guvernul în ceea ce priveşte funcţia publică, despre cum vrem să codificăm şi să construim un cod al administraţiei', a precizat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Vasile Dâncu, la finalul întâlnirii avute cu senatorii din grupul PSD.

Dâncu a adăugat că Guvernul urmează să prezinte în Parlament un proiect de lege care va aduce modificări legate de statutul funcţiei publice.

'Vrem să facem un proiect modern, în care să direcţionăm schimbarea în ceea ce priveşte reforma administraţiei centrale, dar în acelaşi timp şi a administraţiei locale, legate de funcţia prefectului, legate de şcolarizare. (...) Concret, nu am schimbat încă nimic. Vom pune în dezbatere publică unele modificări pe care le gândim noi, le gândesc specialiştii care au venit în discuţia despre funcţia publică. Este un proiect la care se lucrează de vreo doi ani. Au venit organizaţiile primarilor, organizaţiile profesionale ale celor din administraţia publică. (...) Este un proiect prin care se vor modifica mai multe lucruri (...) În Parlament se va alege varianta care se crede că este cea mai bună, dar una modernă, funcţională pentru un stat modern', a afirmat vicepremierul, citează Agerpres.

Citește și: Vasile Dâncu vrea puteri totale pentru președinte

Un alt subiect discutat de către vicepremierul Dâncu cu senatorii social-democraţi a fost fondurile europene.

'Parlamentarii ştiu cel mai bine deficienţele de legislaţie din acest moment. Mi-am notat o jumătate de carneţel de propuneri şi sper că împreună cu Parlamentul să reuşim să facem, acolo unde este cazul, modificări legislative, pornind de la modalitatea în care anumite tipuri de UAT-uri, de localităţi, nu se califică pentru anumite categorii de fonduri europene până la modalităţi prin care putem schimba statutul unor unităţi administrativ-teritoriale', a explicat vicepremierul.

De asemenea, vicepremierul Dâncu a precizat că o întâlnire pe acelaşi subiect a avut şi cu reprezentanţii asociaţiei primarilor de oraşe, pentru a se stabili cum anumite comune devenite oraşe în ultimul an pot reveni la statutul iniţial, astfel încât să se poată califica la cât mai multe proiecte pe fonduri europene. Alte teme de discuţie au fost 'anumite proiecte de investiţii, structura bugetului'. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel