Urmărește emisiunea live


Ministru din Bulgaria, arestat pentru trafic de deşeuri

Un ministru din Bulgaria a fost arestat pentru trafic de deşeuri, în cadrul unei anchete la nivel internaţional. 

Ministrul adjunct al mediului din Bulgaria, Krasimir Jivkov, făcea presiuni asupra subalternilor săi pentru a autoriza activităţi ilegale de trafic de deşeuri', printre care se aflau deşeuri periculoase provenite din Italia, arată procurorul Dolka Brezaşka, care a cerut plasarea în detenţie provizorie a oficialului. Majoritatea deşeurilor, în loc să fie reciclate, erau stocate sau arse fără autorizaţie.

Autorităţile din Bulgaria şi Italia anchetează această filieră, ai cărei principali actori erau doi oameni de afaceri bulgari care activau în cele două ţări. Afaceriştii, care deţineau o fabrică de baterii, stocau şi tratau deşeuri fără a avea nici capacitatea, nici autorizaţia de a o face. Unele din activităţilor erau fictive, în scop de evaziune fiscală, afirmă parchetul.

În cursul unei percheziţii efectuate vineri la Ruse la cei doi oameni de afaceri, poliţia a descoperit o listă cu nume de persoane, printre care figurau patroni de presă şi oameni de afaceri asasinaţi în anii 1990. În dreptul unor nume erau scrise sume de milioane de dolari, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel