Ministru de Interne: "Sunt dezamăgit, îmi este rușine"

Wolfgang Sobotka, ministrul austriac de interne, a declarat sâmbătă că îi "este rușine" după invalidarea vineri de către cea mai înaltă instanță din țară a alegerilor prezidențiale ca urmare a unor nereguli înregistrate cu ocazia scrutinului, relatează AFP.

Decizia Curții Constituționale de a invalida scrutinul de la 22 mai îi oferă o nouă șansă liderului Partidului Libertății (FPOe), Norbert Hofer, de a deveni primul președinte de extremă dreapta din Uniunea Europeană.

"Sunt dezamăgit, îmi este rușine... Această neglijență și încălcare a legii m-au șocat profund", a declarat Wolfgang Sobotka la postul național de radio Oe1, adăugând că este "stânjenit".

Cu ocazia alegerilor de la 22 iunie nu au fost constatate nici fraudă, nici manipulare, doar o acumulare de neglijențe în numărarea voturilor care au afectat validitatea rezultatului.

[citeste si]

Sâmbătă, presa austriacă era indignată. Decizia justiției arată că Austria "este o republică bananieră — probabil singura țară dincolo de Africa și Kazahstan care este incapabilă să numere voturile în mod corespunzător", a scris tabloidul Osterreich.

Cotidianul Kurier a informat că Wolfgang Sobotka și-a exprimat dorința ca observatori ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să participe la viitorul scrutin, care va avea loc în toamnă. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel