Ministru de externe, restabilirea cooperării economice

Restabilirea cooperării economice cu Rusia este "cu certitudine în interesul economic" al Uniunii Europene, în contextul "războiului comercial global emergent", a declarat luni prin telefon pentru MTI, de la Dubai, ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei ungare se află la Dubai pentru a participa la sesiunea anuală a Global Future Council din cadrul Forumului Economic Mondial.

Szijjarto a evidenţiat planul european mai vechi de a crea o zonă comercială "de la Lisabona la Vladivostok" şi a sugerat că aceste intenţii ar trebui implementate.

"Dar suntem nevoiţi să constatăm că sunt foarte departe de acest concept. Cooperarea economică între Rusia şi Europa merge într-o direcţie extrem de greşită. Există o semnificativă cooperare Rusia-Europa, dar bazată pe standarde duble: companiile din marile ţări vest-europene fac mari afaceri cu firme ruseşti în culise", a spus ministrul ungar.

Potrivit lui Szijjarto, ar trebui să se renunţe la "standardele duble", iar cooperarea "în general" trebuie reconstruită. Acest lucru, a spus el, ar servi intereselor tuturor ţărilor din UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel