Ministru audiat în cazul morții Ancăi Petrescu

La mai bine de 2 ani de la decesul arhitectei Anca Petrescu, în octombrie 2013, medicii care s-au ocupat de tratarea fosei arhitecte sunt audiați de procurori. Printre aceștia se numără și fostul ministru al Sănătății, Mircea Beuran. Familia Ancăi Petrescu este de părere că cei patru medici care s-au ocupat de aceasta  au greșit flagrant. 

"Sunt trei elemente, primul ţine de o greşeală de diagnostic şi anume în condiţiile unui politraumatism complex şi grav, medicii nu au diagnosticat o fisură în sigmoid, deci o fisură intestinală decât foarte târziu, de fapt această fisură a determinat decesul. Numai chirurgii puteau să facă identifice fisura, ţinea de inspecţia, de o analiză atentă a colonului, în condiţiile în care această complicaţie. Nu era o raritate, era previzibil, în condiţiile în care dna Anca Petrescu se vindeca pe toate planurile, mă refer la fracturi. Într-adevăr a fost un traumatism puternic pe partea stângă, care a dus la o ruptură splenică, însă traumatismul intestinal care a provocat o peritonită trenantă a fost unul din elementele decisive care au dus la deces", a precizat, marţi, avocata familiei, relatează rtv.net.

În plus, aceasta a menţionat că Anca Petrescu a fost infectată cu germeni specifici de spital, însă a precizat că rămâne ca cei care vor analiza actele să stabilească în care din cele două spitale a contractat infecţia.

[citeste si]

"Al doilea element a fost infecţia nosocomială. Nu am acum toate actele să vă spun cu câţi germeni s-a infectat Anca Petrescu în spital. (...) Avea nişte germeni specifici infecţiilor de spital. Al treilea element ţine de informarea familiei. Ffamilia nu a ştiut niciun moment ce se întâmplă, nu s-a spus că e o afecţiune serioasă, să vedem ce e de făcut", a adăugat avocata familiei.

Ea a precizat că ancheta a fost tergiversată până acum.

"În această plângere primele acte se întocmesc acum, după 2 ani şi acum au început audierile. Actele medicale de la Floreasca au sosit după un an şi am fost în acest proces de frânare. E clar că fiind vorba de o culpă medicală şi totul s-a desfăşurat în sfera medicală, nu e exclus (n.r. o tentativă de muşamalizare). (...) Noi ceea ce dorim şi ce familia cere este o expertiză în străinătate, pentru că în sistemul medico-legal credem că nu poate fi făcută o expertiză imparţială, în condiţiile în care unul dintre medici este fost ministru al sănătăţii şi e categoric o personalitate. (...) Vă las să trageţi singuri concluziile, noi ştim că a fost o echipă, a venit o adresă de la spital după 1 an în care sunt nominalizaţi toţi aceştia, iar Beuran apare ca medic curant", a mai declarat avocata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel