Ministru acuzat de viol. Poliția a clasat cazul

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Cazul de viol al unui ministru a fost clasat, din lipsă de dovezi.

Mai mulţi parlamentari australieni din opoziţie au declarat săptămâna trecută că au primit o scrisoare care conţinea o acuzaţie de viol formulată pe numele unui ministru de sex masculin. Premierul Scott Morrison a afirmat că acest caz a fost înaintat poliţiei federale australiene, deşi într-o conversaţie cu el ministrul în cauză a respins vehement acuzaţia.

Recent, Morrison a primit o scrisoare ce conţinea acuzaţii detaliate conform cărora un bărbat ce face parte din guvernul său ar fi violat o adolescentă de 16 ani la Sydney, în 1988. Această femeie s-a sinucis anul trecut, iar identitatea persoanei acuzate nu a fost dezvăluită, date fiind legile australiene foarte severe în probleme de defăimare.

Nu sunt suficiente dovezi

Marţi, poliţia federală australiană a explicat că nu are jurisdicţie pentru a ancheta acest caz, iar poliţia din statul New South Wales, unde s-ar fi petrecut faptele în anul 1988, a exclus deschiderea unei investigaţii din cauza probelor insuficiente.

Înainte de a se sinucide anul trecut, presupusa victimă nu a făcut la poliţie o declaraţie oficială în care să detalieze acuzaţiile.

Poliţia din statul australian New South Wales a obţinut un document personal potrivit declaraţiilor făcute de femeie, dar a primit recomandarea juridică că acest document este insuficient pentru a declanşa o anchetă.

Luna trecută, trei foste membre ale Partidului Liberal, aflat la guvernare, au afirmat că au fost violate de colegi, ale căror nume nu au fost dezvăluite. O victimă şi-a făcut cazul public şi a depus o plângere oficială la poliţie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel