Miniştrii în domeniul comunicaţiilor, reuniune la Bucureşti

palatul-parlamentului-dcnews (3)_309x206
palatul-parlamentului-dcnews (3)_309x206

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu, va prezida, în perioada 28 februarie - 1 martie, Reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE) şi cea de-a treia Conferinţă ministerială cu statele din Parteneriatul Estic, evenimente organizate la Palatul Parlamentului din Bucureşti. 

În cadrul celei de-a treia Conferinţe ministeriale cu statele din Parteneriatul Estic, din 28 februarie 2019, miniştrii UE responsabili de economia digitală şi reprezentanţii acestora se vor întâlni cu omologii lor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina, iar agenda discuţiilor se va concentra pe extinderea beneficiilor pieţei unice digitale către partenerii est-europeni. 

La reuniunea informală a miniştrilor în domeniul comunicaţiilor (TTE), din data de 1 martie, vor participa miniştrii telecomunicaţiilor din statele Uniunii Europene, precum şi vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul european în domeniul digital, Andrus Ansip. Principalele subiecte de discuţie vor fi axate pe inteligenţa artificială şi pe Strategia Pieţei Unice Digitale - post 2020. 

Strategia actuală privind piaţa unică digitală ("Strategia DSM') a fost prezentată de Comisia Europeană pe data de 6 mai 2015. Scopul acestui document este acela de a reduce barierele şi de a oferi mai multe oportunităţi de a face afaceri în întreaga UE într-un mod legal, sigur şi accesibil, crearea unei pieţe unice digitale funcţionale şi a condiţiilor adecvate care permit statelor membre, întreprinderilor şi cetăţenilor să inoveze şi să profite de digitalizare. 

Vezi şi: Expoziţie de arme la Muzeul Naţional de Istorie

Netanyahu - Putin, discuţii. Asigurări pentru liderul de la Kremlin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel