Expoziţie de arme la Muzeul Naţional de Istorie

Mihai Ciobanu / 28 feb 2019 / 08:00 Salveaza PDF Comentarii
Muzeu
Muzeu

Expoziţia temporară "Feţele noi ale armelor vechi", care aduce în atenţia publicului o serie de obiecte cu un caracter deosebit din patrimoniul tehnico-militar al Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), realizate şi folosite în prima parte a secolului al XX-lea, în special în timpul Primului Război Mondial, se va deschide joi, de la ora 17,00, la sediul instituţiei muzeale. 

În cadrul expoziţiei vor putea fi admirate o serie de arme de foc folosite în Primul Război Mondial, eveniment de primă importanţă pentru istoria umanităţii şi pentru istoria României, şi anume: pistol semi-automat Roth-Steyr M. 1907, revolver Mosin Nagant M. 1895, puşcă Lebel Fusil dĘźInfanterie M. 1886, carabină Mauser Gewehr 98, puşcă Mauser M.1895, mitralieră Chauchat (CSRG) M.1915 şi mitralieră Hotchkiss M.1914, precum şi grenade şi tuburi de proiectile. 

Expoziţia va fi deschisă până pe 28 aprilie"Aceste obiecte valoroase din colecţia MNIR sunt adevărate inovaţii tehnice care au fost înnobilate de o restaurare minuţioasă şi constrângătoare din punct de vedere estetic şi ştiinţific", precizează sursa citată. Expoziţia este completată de două jurnale care au aparţinut unui militar român implicat în Primul Război Mondial, piese restaurate cu această ocazie. 
 
Expoziţia, care va fi deschisă până pe 28 aprilie, se înscrie în seria evenimentelor dedicate centenarului încheierii Primului Război Mondial, fiind în acelaşi timp şi primul proiect expoziţional dintr-o serie de evenimente dedicate restaurării bunurilor de patrimoniu, pe care MNIR îşi propune să le organizeze în următoarea perioadă. 

Vezi şi: Negocieri pentru Kovesi. Moraes șochează: Să vă spun un secret

Demonstraţii în Barcelona. Atenţionare de călătorie


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24