Negocieri pentru Kovesi. Moraes șochează: Să vă spun un secret

Claude Moraes, președintele comisiei LIBE, a explicat ce se va întâmpla după rundele de voturi în privința alegerii procurorului european.

Claude Moraes a explicat că în acest moment există o diferență de opinie între Consiliul European și Parlamentul European în privința celui care urmează a fi procuror european. În acest sens, președintele Comisiei LIBE a anunțat că vor avea loc negocieri, mai ales că este o situație nouă la nivelul Uniunii Europene. 

Claude Moraes a explicat că a trimis deja o scrisoare către președintele Parlamentului European: ”I-am scris președintelui, l-am informat cu privire la procedură, i-am spus care au fost rezultatele și el este cel care decide în continuare care va fi negociatorul pentru Parlament. Știu că pare puțin complicat, dar nu este. Este o decizie între Parlamentul European și Consiliu”.

Citește și: Orban, explicații: Cum i-a adus victoria lui Kovesi în PE. "Se știe foarte clar"

"Trebuie să negociem matur"

Claude Moraes a recunoscut că în acest moment nu există o procedură clară în privința a ceea ce se va întâmpla.

"Este o diferență în privința votului, dar așa este democrația.(...) Dați-mi voie să vă spun un secret. Nu există nicio procedură pentru nimic, nu este nimic magic. Trebuie să ajungem la un consens. Trebuie să negociem matur, fie că este strânsă sau că este ca în acest caz, trebuie să negociem oricum ar fi. Și să vă mai spun un secret, democrația nu este perfectă și nici această situație nu este perfectă", a declarat Claude Moraes la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel