Ministra Climei din Spania poate ajunge în locul lui Charles Michel, la Consiliul European. Teresa Ribera nu exclude intrarea în cursă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Energiei și Climei din Spania, Teresa Ribera, nu exclude posibilitatea de a-și continua cariera la Bruxelles ca parte a executivului Uniunii Europene după alegerile europene iminente, scrie Reuters. 

Întrebată dacă poate exclude posibilitatea de a fi propusă de premierul spaniol Pedro Sanchez pentru funcția de comisar european după alegerile din iunie, Ribera a declarat pentru Reuters: "Fac ceea ce îmi spune șeful meu să fac."

"Mă simt foarte bine în Spania, și cred că este foarte important să continuăm consolidarea agendei în Spania," a adăugat ea în timpul unui eveniment la Madrid. "Nu depinde doar de mine," a subliniat Ribera.

În fruntea agendei verzi a Spaniei din 2018, Teresa Ribera a susținut un model energetic bazat pe surse regenerabile, precum energia solară și eoliană, pledând în același timp pentru renunțarea la centralele nucleare ale țării. Ea a devenit una dintre liderii europeni în domeniul schimbărilor climatice și, în timpul președinției rotative a Spaniei la UE, a fost o voce importantă la conferința privind schimbările climatice COP28 din Dubai. Ribera a reușit, de asemenea, să atragă aproape toate țările UE în susținerea reformei pieței energetice a blocului.

După ce ministra Economiei, Nadia Calvino, a fost aleasă să conducă Banca Europeană de Investiții, Ribera este văzută ca o posibilă candidată pentru a reprezenta Spania în Comisia Europeană, datorită profilului său internațional și rolului puternic în cadrul executivului spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel