Ministerul Sănătăţii vrea să deblocheze 2.766 de posturi în luna august

angajari-ministerul-santatii
angajari-ministerul-santatii

Ministerul Sănătăţii intenţionează să deblocheze, în a doua jumătate a lunii august, 2.766 de posturi din sistemul sanitar, dintre care 507 pentru medici, 1.218 pentru asistenţi medicali şi 928 pentru personalul auxiliar.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat, marţi, în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind ocuparea posturilor vacantate după data de 1 ianuarie 2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar şi personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unităţile sanitare din reţeaua MS şi unităţile sanitare al căror management a fost transferat la autorităţile administraţiei publice locale.

Din cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel naţional, 507 sunt repartizate medicilor, 1.218 asistenţilor medicali şi 928 personalului auxiliar, printre care infirmieri, ambulanţieri şi brancardieri, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

"Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încât ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, deoarece sunt bugetate şi cheltuielile de personal aferente sunt prevăzute în bugetele de venituri şi cheltuieli aprobate", a declarat ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

Măsura va putea fi aplicată în a doua jumătate a lunii august, după ce proiectul de act normativ va încheia perioada de dezbatere publică şi va fi aprobat de Guvern.

Această măsură urmăreşte diminuarea deficitului de personal deja existent în sistemul sanitar, au precizat reprezentanţii MS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel