Ministerul Sănătăţii desfiinţează Centrele Antifumat

renuntarea-la-fumat
renuntarea-la-fumat

Ministerul Sănătăţii nu a mai alocat fondurile necesare pentru achiziţia de medicamente pentru fumători, iar centrul Stop Fumat Reşiţa s-a desfiinţat.

Centrul Antifumat din Reşiţa a fost desfiinţat după ce a rămas din nou fără finanţare, anunţă radioresita.ro. Astfel, la Dispensarul TBC din Reşiţa nu se mai primesc nici medicamente gratuite si nici consiliere psihologică.

"În prezent, acest centru nu mai funcţionează. De o perioadă bună de timp nu am mai primit finanţare iar tratamentul este destul de scump. Tutunul face tot mai multe victime, pe diverse căi. Se poate spune că nu toţi fumătorii fac cancer bronhopulmonar dar în schimb din rândul acestor cancere, 80% provin din rândul fumătorilor. Aşa că noi medicii îi sfătuim pe fumători, cu multă ambiţie să renunţe la acest viciu”, a precizat şeful sectiei de Pneumologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Dumitru Secăşan, pentru sursa citată.

[citste si]

Probleme sunt şi în judeţul Timiş. Zeci de persoane stau pe lista de aşteptare pentru a primi medicamentele gratuite ce îi pot ajuta în maximum un an să renunţe la ţigări. Medicii specialişti spun că adresabilitatea este ridicată, deoarece 60% dintre cei care au urmat tratamentul în ultimii trei ani au scăpat de acest viciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel