Ministerul Sănătății, economie de 60 de milioane de euro datorită unor estimări greșite

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, marţi, că în acest an s-a făcut o economie de 60 de milioane de euro la bugetul Sănătăţii, care a fost generată de o estimare greşită a cheltuielilor de personal, de nefinalizarea unor achiziţii în curs, dar şi de faptul că a fost prelungită perioada în care victimele de la Colectiv pot beneficia de anumite sume. 

"O economie la bugetul Sănătăţii sau o economie la un alt buget nu este în principiu un lucru dramatic. Dacă putem face economii, e bine să le facem acolo unde se pot face. E important să înţelegem de unde vin aceste aproape 60 de milioane de euro. Sunt trei capitole. (...) Unu: avem 80 de milioane de lei care au rămas necheltuiţi pentru victimele de la Colectiv. Motivul pentru care aceştia au rămas necheltuiţi este modul în care a fost făcută ordonanţa de urgenţă, au fost stabilite regulile prin care pacienţii de la Colectiv puteau folosi aceşti bani, la începutul anului. Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am venit la minister a fost să corectez aceste reguli şi, de asemenea, să prelungim perioada în care pacienţii de la Colectiv pot beneficia de aceşti bani pentru încă doi ani", a precizat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă. 

El a adăugat însă că suma cea mai importantă a fost generată de o estimare greşită a cheltuielilor de personal la nivelul instituţiilor din subordinea Ministerului Sănătăţii, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel