Ministerul Public, conferinţă despre independenţa procurorilor

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Ministerul Public va organiza la Bucureşti o conferinţă regională care va avea ca teme independenţa procurorilor şi protecţia patrimoniului cultural. 

Ministerul Public va organiza la Bucureşti, în prima parte a anului viitor, în colaborare cu Asociaţia Internaţională a Procurorilor Francofoni şi Organizaţia Internaţională a Francofoniei, o conferinţă regională care va avea ca teme independenţa procurorilor şi protecţia patrimoniului cultural. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, decizia a fost luată la cea de a 23-a Conferinţă anuală şi Reuniune generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, care s-a desfăşurat în perioada 9 - 13 septembrie, la Johannesburg, în Africa de Sud, unde a participat şi o delegaţie din România, condusă de procurorul general Augustin Lazăr. 

Ce s-a discutat la conferinţa de la Johannesburg 

Conferinţa de la Johannesburg a debutat cu atribuirea medaliei de onoare a AIP procurorului Benjamin Berell Ferencz, născut în România pe 13 iulie 1919, unul dintre acuzatorii Tribunalului de la Nurnberg. 

"Din discuţiile purtate a reieşit importanţa existenţei posibilităţii procurorilor de a acuza fără nicio piedică oficialii publici pentru infracţiuni comise de aceştia, în mod particular pentru corupţie, abuz de putere, violări grave ale drepturilor omului şi alte crime recunoscute de dreptul internaţional. În această direcţie statele trebuie să se asigure că procurorii sunt apţi să îşi îndeplinească atribuţiile fără intimidări, imixtiuni, hărţuire, interferenţă nepotrivită sau expunere nejustificată la răspundere civilă, penală sau de altă natură", susţine Parchetul General. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel