Ministerul Muncii, măsuri după ce mama a 5 copii a pierit în Colectiv

O femeie văduvă, mamă a cinci copii, angajată la negru la clubul Colectiv, a murit în incendiul de vineri noapte. Față de acest caz special, Ministerul Muncii anunță că a demarat o anchetă pentru a veni în sprijinul celor cinci copii, dar și că a deschis un dosar de cercetare pentru legalitatea angajării personalui clubului. 
 

Ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, precizează, în cadrul unui comunicat de presă transmis duminică redacției DC News, că Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, precum și o echipă a Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei de sector efectuează o anchetă socială cu privire la situația celor cinci copii ai victimei tragicului eveniment de vineri, 30 octombrie, petrecut în Club Colectiv din București.

"Scopul anchetei este identificarea măsurilor de sprijin pentru cei cinci copii", se precizează în documentul citat.

De asemenea, se precizează că Inspecția Muncii a deschis un dosar de cercetare privind legalitatea angajării personalui clubului. Familia mamei celor cinci copii care a pierit în tragedia de vineri seară a declarat că aceasta era angajată la negru şi că primea 100 de lei pe zi.

"Îmi exprim întreaga compasiune pentru familiile afectate de această tragedie și asigur opinia publică că autoritățile care au competențe în domeniul muncii și protecției sociale sunt mobilizate pentru acest caz" a mai transmis ministrul Muncii, Rovana Plumb.

29 de persoane au murit și alte 150 au fost rănite în incendiul de vineri seară, din Club Colectiv.

Guvernul României a decretat trei zile de doliu național, în perioada 31 octombrie-2 noiembrie, în memoria victimelor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel