Ministerul Mediului, urşi. "Recoltare prin împuşcare" a urşilor

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Ministerul Mediului a aprobat recoltarea a nouă urşi de pe raza judeţului Covasna, dar numărul nu este suficient pentru ca populaţia să se afle în siguranţă, a declarat luni, 30 octombrie, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor. 

Potrivit acestuia, trei dintre cei nouă urşi au fost deja împuşcaţi. "În ultimele două săptămâni am primit nouă aprobări din partea ministerului de resort pentru recoltarea urşilor periculoşi. Cinci aprobări au fost pentru Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS), trei pentru Asociaţia de Vânătoare Harghita Sud care este în judeţul nostru şi una pentru Asociaţia de Vânătoare din Bodoc. Autorizaţii au fost date pentru toţi cei nouă urşi şi deja s-au recoltat trei dintre aceştia", a declarat Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a subliniat că este vorba despre 'recoltare prin împuşcare' a urşilor care au devenit 'insuportabil de periculoşi' şi nu despre relocarea acestor animale.t

'Din păcate, pericolul nu a trecut (...), efectivul de urşi s-a mărit foarte mult, pentru că un an şi jumătate a fost restricţie totală', a mai adăugat Tamas Sandor.

[citeste si]

Specialiştii susţin că în judeţul Covasna efectivul optim de urşi este de aproximativ 700 de exemplare, dar numărul real al acestora este aproape dublu. Potrivit conducerii Agenţiei de Protecţie a Mediului Covasna, mulţi dintre ei şi-au părăsit habitatul şi au pricinuit numeroase pagube materiale - au distrus culturi agricole, au omorât animale domestice şi au atacat oameni, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel