Ce se întâmplă cu Dragoş Săvulescu. Ministerul Justiţiei, precizări

În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privindu-l pe Dragoş Săvulescu, Ministerul Justiţiei face o serie precizări.

Împotriva sus-numitului a fost emis, de către Curtea de Apel Bucureşti, un mandat european de arestare care a fost transmis autorităţilor competente italiene.

La începutul acestui an, Ministerul Justiţiei a luat cunoştinţă de faptul că dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Napoli, întrucât această instanţă a transmis şi MJ, spre informare, copia corespondenţei adresată instanţei române.

Subliniem încă odată că, atât Ministerul Justiţiei, cât şi autorităţile judiciare române în cadrul procedurilor judiciare de predare în baza mandatelor europene de arestare au acţionat şi vor acţiona cu celeritate în conformitate cu competenţele atribuite prin dispoziţiile legale incidente ale legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, transmite Ministerul Justiţiei.

MJ: "Procedura e una judiciară"



În aceste condiţii, precizăm că procedura este una judiciară, iar intervenţia ministerului are loc numai la solicitarea expresă de asistenţă a autorităţilor judiciare emitente şi de executare a mandatului european de arestare. Această procedură se derulează în faţa unor instanţe, iar asistenţa pe care ministerul o poate oferi se referă, spre exemplu la: punerea în legătură a autorităţilor judiciare mai sus menţionate acolo unde nu este posibil contactul direct, furnizarea unor informaţii pe care le solicită autoritatea judiciară de executare din partea autorităţilor penitenciare române.

Ministerul Justiţiei nu îşi poate depăşi atribuţiile conferite de lege întrucât aceasta ar reprezenta o imixtiune în activitatea judiciară, se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel