Ministerul Justiţiei, 241 de maşini noi. Unde merg

Masini noi
Masini noi

Ministerul Justiției contribuie la buna funcționare administrativă a instanțelor judecătorești dotându-le cu autoturisme noi.

"Pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a activității administrative a sistemului judiciar din România, Ministerul Justiției a dotat parcul auto al tuturor instanțelor de judecată din țară, precum și pe cel propriu, cu 241 de autoturisme. 

Acțiunea, desfășurată în perioada 17-23 mai 2019, face parte dintr-un program de reînnoire a parcului auto, deja învechit, care genera costuri prea mari de întreținere, asigurând astfel buna funcționare a activității administrative a instanțelor. Totodată, ministerul a înțeles nevoia acestora de a efectua în condiții de siguranță deplasările personalului în interes de serviciu. Crearea de condiții optime necesare bunei funcționări a sistemului de justiție din România este unul dintre obiectivele Ministerului Justiției.

Achiziția celor 241 de autoturisme, marca Dacia Logan, în valoare totală de 12.355.491 lei, cu TVA, a fost făcută în baza OUG 88/2018 care permite achiziția anumitor categorii de bunuri din fonduri proprii, precum și a HG 1079/2007 privind reglementarea parcului auto al Ministerului Justiției și al instanțelor judecătorești. Trebuie precizat că aproape trei sferturi din parcul auto al ministerului și instanțelor, respectiv 269 din 373, au o vechime de cel puțin 10 ani și un grad de uzură ridicat", transmite Ministerul Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel