Ministerul italian de Externe: Italienii care pleacă să lupte în Ucraina comit o infracțiune

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Printr-un comunicat, Ministerul italian de Externe informează cetățenii italieni că este ilegal să se înroleze în Ucraina fără autorizația statului.

Italienii care luptă în Ucraina comit o infracțiune, se arată într-un comunicat publicat de către  ministerul italian de Externe prin care se amintește că participarea cetățenilor italieni în conflict în Ucraina este o conduită ”penalmente relevantă”.

În urma unor știri apărute în presă referitoare la participarea cetățenilor italieni în conflictul din Ucraina, ministerul italian de Externe subliniază că un astfel de comportament poate fi considerat relevant din punct de vedere penal în conformitate cu legislația actuală (articolele 244 și 288 din codul penal)”.

Ministerul de Externe reiterează într-un comunicat, pentru a proteja siguranța cetățenilor italieni, descurajarea absolută de a merge în Ucraina.

Articolul 244 din Codul penal prevede că ”oricine, fără aprobarea Guvernului, recrutează sau comite alte acte ostile împotriva unui stat străin, pentru a expune statul italian pericolului de război, se pedepsește cu închisoare de la șase ani la optsprezece ani”.

Potrivit articolului 288, ”oricine se află pe teritoriul statului și fără aprobarea guvernului înrolează sau înarmează cetățenii (4, 242, 244), pentru a servi străinii, este pedepsit cu închisoare de la patru la cincisprezece ani”, potrivit comunicatului de presă publicat pe pagina web a Ministerului de externe italian.

Ambasadorul Rusiei din Italia: ”Instigarea la comiterea de infracțiuni”

”Pe 22 martie, în La Stampa, a fost publicat un articol în care s-a luat în considerare posibilitatea uciderii președintelui Rusiei.

Este de la sine înțeles că acest lucru este în afara eticii și moralei și regulilor jurnalismului, de aceea am prezentat plângerea.”, a spus ambasadorul Federației Ruse la Roma.

”Codul penal al Republicii Italiene prevede responsabilitatea pentru incitarea la comiterea unei infracțiuni și apologia unei infracțiuni. Am fost astăzi la Parchet să depun plângere cu cererea către autoritățile italiene de a examina în mod obiectiv acest caz. Am încredere în justiția italiană”, a mai adăugat ambasadorul.

”Nu există amenințare nucleară”

Ambasadorul Rusiei la Roma s-a oprit să discute cu reporterii, făcând un bilanț al războiului din Ucraina, subliniind că din partea Moscovei nu există ”nicio amenințare nucleară, ci reflecții de scenarii în cazul amenințărilor la adresa securității țării”.

”Lucrul care ne îngrijorează este că armele italiene vor fi folosite pentru a ucide cetățenii ruși. Vreau să vă reamintesc că decizia a fost luată când a început prima etapă a negocierilor: puștile sunt distribuite nu numai între militari, ci și în rândul cetățenilor și nu este clar cum și când vor fi utilizate”, a spus el, potrivit unui articol publicat de către Gazeta Românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel