Ministerul Fondurilor Europene, proiecte acces Internet, finanțare europeană

Intalnire minsterul Fondurilor Europene
Intalnire minsterul Fondurilor Europene

O delegație guvernamentală s-a întâlnit, ieri, la Ministerul Fondurilor Europene, cu reprezentanții Comisiei Europene pentru o analiză a portofoliului de proiecte ce vizează îmbunătățirea accesului cetățenilor la internet de mare viteză.

Au fost prezentate apelurile lansate de Ministerul Fondurilor Europene, care sprijină dezvoltarea serviciilor de internet de mare viteză, precum și condițiile prevăzute de ghidurile solicitantului pentru a asigura utilizarea eficientă a fondurilor europene și accesul la internet al gospodăriilor din zonele vizate de aceste intervenții. Reprezentantul MFE a arătat că Ministerul Fondurilor Europene a lansat, la începutul lunii, prin Programul Operațional Competitivitate (POC), apelul „Îmbunătățirea infrastructurii în bandă largă și a accesului la internet”, prin care 168.000 gospodării din 15 județe vor avea acces la internet de calitate.

Informații suplimentare aici: https://bit.ly/2RTtTSN.

Program pentru 400.000 de locuitori

Un proiect important demarat în perioada precedentă de programare și continuat în actuala perioadă, tot prin POC, este RO-NET. 400.000 locuitori din 783 localități vor avea acces la internet de mare viteză datorită acestui proiect. Informații suplimentare aici: https://bit.ly/2Cn5Eaj.

La dialogul cu CE au participat, din partea Guvernului României, Mihaela Toader, Ionuț Valeriu Andrei și Alexandru Potor, secretari de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Comunicatiilor și Societății Informaționale, respectiv Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Delegația Comisiei Europene a fost condusă de Vittoria Alliata di Villafranca, director DG Regio. Discuțiile au vizat, de asemenea, aspecte legate abordarea pe care Guvernul României o are în acest domeniu pentru viitoarea perioadă de programare.

Din acest punct de vedere, Mihaela Toader a arătat că dezvoltarea infrastructurii de comunicații, precum și diversificarea și îmbunătățirea serviciilor de internet oferite cetățenilor sunt o prioritate pentru România atât în perioada de programare 2014-2020, cât și pentru exercițiul financiar post-2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel