Ministerul Finanțelor și UiPath, acord de colaborare pentru digitalizare

Foto: UiPath
Foto: UiPath

Ministerul Finanțelor și UiPath au semnat primul acord de colaborare în vederea operaționalizării Centrului de Excelență RPA.

Ministerul Finanțelor și UiPath au făcut un pas înainte în vederea operaționalizării Centrului de Excelență RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finanțe, prin semnarea primului acord de colaborare dintre cele două părți, se arată într-un comunicat.

În baza acordului, reprezentanții Ministerului Finanțelor și cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finanțe și vor dezvolta roboți software de automatizare a acestor procese. Implementarea soluțiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de așteptare în cazul solicitărilor de informații fiscale venite din partea contribuabililor, precum și la creșterea gradului de securitate a informațiilor procesate.

Digitalizarea de la Ministerul Finanțelor Publice continuă

„Continuăm demersurile de digitalizare începute la nivelul Ministerului de Finanțe. Împreună cu reprezentanții UiPath, aducem în administrația fiscală din România cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesită un timp de lucru îndelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade încărcarea aferentă task-urilor repetitive și permite funcționarilor să-și utilizeze expertiza pentru activități complexe, cu valoare adăugată mai mare. Mulțumesc reprezentanților UiPath pentru deschiderea în ceea ce privește colaborarea cu Ministerul de Finanțe în cadrul Centrului de Excelență RPA.", a declarat ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Acordul semnat astăzi pune bazele unei colaborări de durată în cadrul Centrului de Excelență RPA, care are ca obiectiv identificarea și implementarea la scară largă a soluțiilor de digitalizare în cadrul Ministerului de Finanțe, fiind orientat către tehnologii inovatoare, precum Blockchain, soluții Cloud, BigData / Analytics și Robotic Process Automation. Acest demers își propune să accelereze adoptarea și implementarea noilor tehnologii în cadrul administrației fiscale, precum și creșterea gradului de securitate a datelor procesate, în vederea îmbunătățirii experienței contribuabililor cu administrația fiscală și scăderea costurilor administrative pe termen lung.

VEZI ȘI: Compania UiPath care a pornit dintr-un apartament bucureștean face istorie pe Bursa de la NY.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel