Ministerul Finanţelor a publicat condiţiile de aplicare a scutirii de TVA

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Clarificarea modului de aplicare a legislaţiei fiscale privind condiţiile de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru anumite operaţiuni.

Pentru a clarifica modul de aplicare a legislaţiei fiscale, Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul propriu o circulară privind condiţiile de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată, pentru anumite operaţiuni.

Astfel, în materialul menţionat se găsesc:

- clarificări privind noţiunea de exportator din perspectiva TVA şi modalităţile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, în contextul modificărilor aduse legislaţiei vamale;

- clarificări privind justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitară de bunuri.

Pe lângă prezentarea noţiunilor relevante, circulara emisă cuprinde şi o serie de exemple ilustrative menite să conducă la aplicarea unitară a Instrucţiunilor de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru anumite operaţiuni, aprobată prin Ordinul Ministrului Finanţelor nr. 2148/2020. În plus, sunt introduse trimiteri şi către alte materiale ilustrative elaborate de Comisia Europeană, cum ar fi Notele explicative privind modificările TVA în UE în ceea ce priveşte regimul de stocuri la dispoziţia clientului, operaţiunile în lanţ şi scutirea pentru livrările intracomunitare de bunuri ("soluţiile rapide din 2020").

Documentul poate fi studiat aici. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy