Ministerul Energiei s-a constituit parte civilă în dosarul Rompetrol

Ministerul Energiei s-a constituit parte civilă în dosarul Rompetrol, aceasta fiind una dintre moștenirile teribile pe care le are România în domeniul energetic, a scris miercuri seară ministrul de resort, Victor Grigorescu, pe contul personal de Facebook.

"Subiectul zilei este dosarul Rompetrol în care Ministerul Energiei s-a constituit în parte civilă. Sunt dovezi clare a moștenirii teribile pe care o are România în domeniul energetic", a scris Victor Grigorescu.

Reprezentanții ministerului consideră că, dacă procesul de conversie a datoriei Rompetrol în obligațiuni a fost viciat, și interesele instituției au avut de suferit. Ministerul susține că a fost împiedicat să devină acționar majoritar și astfel a fost prejudiciat, neprimind eventuale dividende cuvenite ca acționar majoritar și neputând lua decizii în calitate de acționar majoritar pentru propriul interes.

Marți, în cadrul unei conferințe de presă, Grigorescu a precizat referitor la situația actuală de la Rompetrol că aceasta nu e un caz singular, menționând, totodată, că 'vom mai vedea situații similare și nu neapărat în energie', scrie Agerpes.

Miercuri, la DIICOT au fost chemate primele persoane puse sub acuzare în acest dosar, respectiv Sorin Marin, fost partener de afaceri cu Dinu Patriciu și acționar în compania Rompetrol; Alexandru Nicolcioiu, directorul de producție al KazMunayGas International (fostul Rompetrol Grup), și Adrian Constantin Volintiru, fost președinte AVAS și fost director financiar în mai multe companii din grupul Rompetrol, precum Rompetrol Rafinare și Rompetrol Downstream.

La începutul săptămânii, procurorii au pus sechestru și pe bunurilor mobile și imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA și SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari și 34.941.924 de euro.

Potrivit DIICOT, 14 suspecți au fost puși sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, înșelăciune, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieței de capital prin tranzacții sau ordine de tranzacționare.

Citește și: DIICOT, oficial: 14 persoane, acuzate în dosarul Rompetrol 2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel