Ministerul Educației se preface ORB! Ana Măiță, după ce a spus Barcari despre grădinițe: Mă amuză!

Luminiţa Barcari, secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, susține că toți copiii vor fi primiți la grădiniță. Asta în contextul în care mulți copiii nu prindeau oricum un loc la grădiniță nici înainte de pandemie.

Luminița Barcari a fost întrebată de jurnaliștii de la RealitateaPlus ce se întâmplă cu acei copii care nu vor avea un loc la grădiniță din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Secretarul de stat se arată convinsă că toți preșcolarii vor ajunge la grădiniță. Declarație cel puțin ciudată, mai ales că în România mulți copiii nu aveau acces la învățământul preșcolar nici înainte de pandemie.

"Nu cred că va fi un copil care nu va fi primit pentru că se știe foarte clar, regula de bază este 1 m. Noi, în acele ghiduri, avem inclusiv sugestii pentru așezarea mobilierului. Sunt convinsă că toți colegii mei, profesori pentru învățământul preșcolar, vor găsi acele soluții și activități care să îi țină pe toți copiii ocupați și la fel, am un feedback de la foarte mulți care au organizat grădinița de vară și care au spus că s-au descurcat cu copiii. Într-adevăr, nu este simplu absolut deloc, dar calitățile cadrelor didactice cred că vor face în așa fel încât toți copiii să fie la grădiniță, dacă părinții doresc acest lucru, pentru că sunt și părinți care nu vor să îi ducă la grădiniță.", a declarat Luminița Barcari.

Declarația secretarului de stat, dar și întrebarea jurnaliștilor, au revoltat-o pe Ana Măiță, preşedintele Asociaţiei "Mame pentru mame".

"Întrebarea dumneavoastră mă amuză pentru că sunt foarte mulți copii din România și de dinaintea pandemiei care nu ajungeau la creșă sau grădiniță. Să nu uităm că în România avem o mare-mare lipsă de creșe și grădinițe publice și deja erau o grămadă de familii care își găsiseră soluții alternative, fie că erau bunicii la post, fie că un părinte lucra de acasă sau avea un program scurt, sau chiar renunțase la job pentru a îngriji copii.", a declarat Ana Măiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel